skip to Main Content

4 tips voor een succesvolle vacature ad

Je komt ze vaak genoeg tegen op social media: vacatures. Veel bedrijven posten hun openstaande vacatures op Facebook, Instagram en LinkedIn in de hoop een nieuwe werknemer aan te trekken. Ook wij zetten social media in voor vacatures, maar hoe zorg je ervoor dat je succesvolle advertenties draait? We geven je 4 tips voor een killer ad!

1. Spreek een emotie aan

In de basis hebben mensen 4 emoties: boos, bedroefd, bang en blij. Om mensen aan te spreken met je advertentie zul je dus in de basis een van deze emoties aan moeten spreken. Bij vacatures wil je natuurlijk niet dat mensen boos, verdrietig of bang worden van je advertentie, dus hou je alleen blij over. Een van de manieren die voor ons goed werkt is een advertentie met een knipoog, waarin je bijvoorbeeld een woordgrapje maakt of een grappige afbeelding gebruikt. Hiermee verhoog je het aantal kliks en ook zeker de engagement en likes.

2. Gebruik niet teveel tekst

Bij het maken van een afbeelding voor je advertentie op Facebook en Instagram, is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid tekst in je afbeelding. Over het algemeen kan je uitgaan van zo’n 20% tekst in de afbeelding. Meer tekst zorgt ervoor dat je advertentie minder of soms zelfs helemaal niet vertoond wordt. Om te checken of je je aan de regels houdt, zijn er een aantal tools waarin je je afbeelding kan uploaden. Deze vertellen je vervolgens hoeveel procent van de afbeelding tekst bevat en of je dus binnen de marges zit. Keep it short and sweet!

3. Creëer duim-stoppende content

Het doel van je advertentie is duidelijk: je wil dat mensen je vacature bekijken en uiteindelijk solliciteren. Zoals eerder uitgelegd, kan je dit doen door een emotie aan te spreken. Een andere manier is zorgen dat je content zó opvalt, dat mensen stoppen met scrollen. Duim-stoppende content noemen we dat! Je kan dit op meerdere manieren bereiken, maar een van de meest gebruikte manieren is nieuwsgierig maken. ???? Dit kan je triggeren door bijvoorbeeld een vraag te stellen of een heel duidelijk statement te maken.

4. Zorg dat je je doelgroep juist aanspreekt

Last, but surely not least: zorg dat je weet voor wie je een advertentie maakt. Een van de meest voorkomende redenen voor een slecht lopende ad is een mismatch met de doelgroep. Daarom is een doelgroeponderzoek een van de eerste dingen die wij doen bij het opzetten van een nieuwe campagne. Voor die echte klik met je doelgroep is het essentieel om te weten wat ze willen: waar worden ze blij van? Wat zijn voorwaardes waar ze veel waarde aan hechten? Probeer mensen altijd te raken met je advertentie, want daarmee vergroot je de kans dat ze daadwerkelijk zullen klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top